==================================================
HOME | CORETAN RINGKAS
==================================================

Tuesday, December 4, 2012

Rawatan Bio-Fizik Dalam Rahsia Pusingan Tawaf

Bismillahirrahmanirrahim.


contoh pusingan jam anti-clockwise 

Nabi Muhammad SAW bersabda: 
"Islam mula tersebar dalam keadaan pelik & asing, dan Islam akan kembali asing pula , maka beruntunglah orang-orang yang asing.” ( Hadis Riwayat Muslim ) 

Tanda kekuasaan Allah adalah pusingan lawan jam. 

Di dalam Al-Quran, telah tuhan abadikan 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 
SISTEM TAWAF CIPTAAN TUHAN 
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 

ALIF: 
Sesungguhnya... 
1 hari dari hari sisi Tuhanmu, 
adalah menyamai 1000 tahun dari yang kamu hitung. 
[Al-Quran, Surat Ke 22, Ayat 47.] 

 BA: 
Dia mengatur urusan dari langit ke bumi... 
kemudian urusan itu naik kepadanya dalam 1 hari, 
yang ukuran lamanya 1000 tahun menurut perhitunganmu." 
[Al-Quran, Surat Ke 32, Ayat 5] 

 TA:
Malaikat dan roh... 
naik kepada-Nya pada 1 hari... 
yang kadar ukurannya adalah 50,000 tahun” 
[Al-Quran, Surat Ke 70, Ayat 4] 

tawaf is a law of cosmic 
(Tawaf ialah hukum alam semesta) 

 Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Dalam ibadah haji atau umrah, satu ibadah yang dinamakan "tawaf" dimana ketika itu umat-umat islam mengelingi kaabah bermula di Hajaratul Aswad dan mengelingi kaabah dalam kedudukan putaran lawan arah jam. Namun tahukah anda, sebenarnya tawaf merupakan hukum alam semesta ini.


Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

Ramai yg xtau sebenarnya jantung kita bergerak ikut arah lawan jam.. so bila kita pakai jam kt luar sana yg ikut arah jam tlh menyebabkn tubuh bdn kita mengalami kejutan coz berlawanan dgn arah pusingan jantung.. coz itulah bdn kita mudah lemah & mudah alami pelbagai penyakit..

 Oleh itu, marilah kita mengembara dari benda yang sekecil-kecil atom sehinggalah ke sesuatu yg besar di angkasa lepas untuk membuktikan kehebatan tawaf dan hukum putaran lawan arah jam ini..... Bermula dengan sesuatu yang paling kecil dalam alam semesta ini iaitu Atom...

Pada struktur atom, terdapat satu bahagian yang dinamakan electrons yg merupakan satu2 nya objek yg bergerak dlm atom, ianya mengandungi cas negatif dan berputar mengelingi nucleus dlm kedudukan lawan arah jam. benda yang paling halus sekali pon sudah menunjukkan suatu kehebatan Allah dlm ibadah tawaf ini, jadi kita pergi ke objek yg lebih besar.. 

Dalam sel, terdapat satu bahagian yg bernama cytoplasm yg berfungsi utk menyimpan bahan2 terlarut dlm sel, tpi tahukah anda sebenarnya sel sedang bergerak mengelingi nucleus dlm putaran lawan arah jam...


Kemudian, bumi yang kita duduki ini juga berputar pada paksinya dlm kedudukan lawan arah jam dan beredar mengelingi matahari dlm kedudukan lawan arah jam


Bulan juga melakukan benda yg sama, berputar dan mengelingi bumi & matahari dlm lawan arah jam...


bumi, bulan, masing2 berputar dan mengelingi matahari dgn penuh tertib....walaupun bumi dan bulan mengelingi matahari, namun matahari juga berputar dlm kedudukan lawan arah jam....


sehinggalah kepada kesemua planet2 dlm sistem suria yg mengelingi matahari secara tawaf lawan arah jam....


ketika atom, cell, bumi, bulan, planet dan matahari berputar,, ketika inilah seluruh sistem suria juga bergerak mengelingi pusat sistem suria... disini kita dapat melihat kebesaran Allah menjadikan sesuatu itu dgn penuh teratur,, daripada benda yg plg kecil sehingga yg plg besar, masing2 menunjukkan tanda bagi org yg beriman....


Tawaf ialah hukum alam semesta.... tawaf is a law of cosmic... semoga dgn penerangan ini dpt menambahkan ketakwaan terhadap Allah SWT.

Tahukah anda... 
Jam yang asal, telah diciptakan pergerakannya dengan putaran ke arah KANAN, dan putaran ini mengikut pergerakan pusingan TAWAF, dan jam ini sudah lama diguna-pakai oleh umat Islam, selama 1200 tahun, selepas dunia ini mula diMODENkan oleh kuasa barat secara perlahan-lahan sejak 200 tahun lepas, sejarah putih ini telah diHITAMkan, dan semakin ramailah manusia memakai JAM ANTI-TAWAF seperti hari ini. Memang suatu yang pelik bila orang lihat kita memakai JAM ANTICLOCKWISE ini, kerana sudah lama kita terpesong dengan memakai JAM ANTI-TAWAF (jam biasa), tapi sampai bila kita nak pakai jam biasa yang jelas bertentangan dengan Fitrah alam yg diciptakan Allah secara Harmoni iaitu mengikut arah pusingan TAWAF.


KAMI BUKAN SEMATA-MATA NAK JUAL JAM, TAPI MENYEBARKAN KEBENARAN YG TERLALU LAMA TERSEMBUNYI SEJAK JAM DICIPTA...

YAHUDI PUN MENGGUNAKAN JAM TAWAF !!! FAKTA TERSEMBUNYI YANG ANDA PERLU TAHU !!! Rahsia kehebatan pusingan tawaf telah lama diketahui terutamanya oleh orang-orang yahudi. Di antara bukti-bukti nyata tentang kewujudan dan penggunaan jam tawaf dalam masyarakat yahudi adalah kewujudan sebuah jam besar yang digelar sebagai JEWISH CLOCK di Prague, Republik Chzech.


Jam tersebut terletak di sudut Maiselova and Cervená, tidak jauh dari sebuah tapak perkuburan lama masyarakat yahudi di situ. Jam tersebut telah dibina pada tahun 1764 oleh seorang pembuat jam yang bernama Sebastien Landesberger.

Nombor-nombor pada jam tersebut adalah dalam bahasa Hebrew (bahasa yahudi) dan pusingan jarum dan susunan nombornya juga adalah mengikut arah lawan jam (anticlockwise).

Fakta berkenaan penggunaan jam tawaf di dalam masyarakat yahudi diperkuatkan lagi dengan penemuan kisah berkenaan pengeluaran jam-jam tangan tawaf / anticlockwise khusus untuk kegunaan masyarakat yahudi di Perancis.

Bangsa yahudi merupakan antara bangsa yang paling pintar dan licik di dunia. Selama ini kita telah digalakkan untuk menggunakan jam biasa (ikut arah jam / clockwise) sedangkan dalam masa yang sama mereka menggunakan jam-jam tawaf. Banyak fakta berkenaan pusingan tawaf telah dimanipulasi dan KEBENARAN terus dinafikan oleh media-media yang kebanyakannya pada hari ini secara terang-terangan dikuasai oleh masyarakat yahudi. Ini berkemungkinan besar dilakukan bagi mengelakkan rahsia kehebatan jam tawaf daripada tersebar dan diketahui oleh orang lain khususnya masyarakat Islam.


Kepada para peminat jam tawaf di luar sana, anda mungkin pernah mendengar bahawa suatu ketika dahulu ORIENT pernah mengeluarkan jam tangan tawaf. Tetapi, pengedaran jam tersebut kemudiannya terhenti secara tiba-tiba. Sumber tidak rasmi menyatakan bahawa di antara sebab-sebab mengapa pengedaran jam tersebut dihentikan adalah kerana ianya telah DISEKAT oleh pihak-pihak yang mempunyai hubungan dengan yahudi dan israel. Namun, fakta ini masih belum dapat dipastikan kesahihannya disebabkan kekurangan bukti…

Secara umumnya, jam anticlockwise ini mempunyai khasiat-khasiat yang berikut:
* sebagai pengimbang semulajadi setiap detik/saat
* menjadikn fikiran lebih tenang dgn penghantaran mesej tenaga secara tetap & sekata
* membantu mengawal rentak jantung serta memulihkan kembali sel-sel saraf dlm badan
* mengharmonikn sistem kelenjar dgn rangsangan sistem deria dlm mengesan berbagai bentuk maklumat dari luar
* membantu yg bermasalah Halusinasi (kerohanian)
* meningkatkn tekanan disekitar tubuh bg mengawal & mengimbangi aura/cahaya
* merangsang daya tumpuan serta mengekalkn potensi diri yg optima
* gerakan jam yg mengikut arus fitrah akan mengubah persepsi pengguna utk menempatkn sesuatu di bawah kawalan, membantu meringankn penyakit & bertindak sebagai pencegahan terhadap gangguan radiasi tercemar.

Memenuhi falsafah hukum 7 kuasa menguasai tenaga..
* Kebenaran mengatasi kesilapan
* Kelajuan mengatasi kelewatan
* Kemudahan mengatasi rintangan
* Kestabilan mengatasi kucar-kacir
* Kekuatan mengatasi kelemahan
* Keuntungan mengatasi kerugian
* Kejayaan mengatasi kegagalan

Pergerakan ke KANAN adalah pergerakan semulajadi alam. Dalam agama Islam, semua perkara yang baik disunatkan dimulakan dengan sebelah KANAN. Dalam Quran, golongan yang akan dimasukkan ke dalam Jannah dipanggil 'As-habul Yamin' atau golongan KANAN. 

 Pergerakan tawaf adalah pergerakan ke KANAN (lawan arah jam). Elektron yang mengelilingi nukleus dalam atom juga bergerak ke KANAN. KANAN melambangkan kebaikan sejagat. 

 Jam ke KANAN menggunakan konsep ke KANAN ini bagi mengembalikan keseimbangan fikiran dan peredaran darah dalam tubuh secara semulajadi.

Yahudi..satu bangsa yang angkuh lagi sombong...satu bangsa yang mahu melawan kuasa tuhan...dan dari yahudi jugalah tertubuhnya freemason dan illuminati..straight to the point...kita lihat pusingan kaabah...dari kanan ke kiri..di kaabah dikenali sebagai baitulharam dan di atas kaabah dikenali sebagai baitulma'mur..di baitul ma'mur ini tempat dimana para malaikat ditugaskan untuk menawaf baitul ma'mur sampai hari kiamat.. 

Kaabah ialah pusat bumi...dgn tawaf mengelilingi kaabah yang dilakukan oleh org islam akan melahirkan satu energi yang sangat kuat, terdiri daripada ion2 yang stabil untuk kebaikan orang islam(orang islam menjadi kuat etc)..begitu juga dgn tawaf para malaikat di baitul ma'mur(berada betul2 di atas kaabah...langit ke 7....akan melahirkan energi yang kuat untuk kebaikan dan pegangan orang islam(akidah)...jadi,yahudi telah mereka/mencipta sesuatu untuk melemahkan,menghapuskan tenaga itu dgn membuat sesuatu mengikut arah jam...bayangkan berapa juta manusia sekeliling dunia memakai jam arah kiri ke kanan..dan setiap detik itu adalah usaha untuk menjatuhkan tenaga ummat islam..contoh lain..kita memutar screw clockwise screw akan masuk dalam...begitu jugalah dengan kita putar screw anti clockwise screw akan terbuka...roh kita mestilah bangun..sekiranya clockwise roh kita akan lebih lemah...jadi bangunkan ia dengan putaran arah lawan jam...kita tak dapat lawan dgn besar2ran kita dapat sumbang sikit pun jadilah....jgn tiada langsung untuk islam....inilah fardhu kifaya saya kpd anda semua umat islam....

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ 
UNTUK SEBARANG TEMPAHAN JAM TAWAF, 
boleh cari Facebook syarikat
HIJRA TIMEPIECE atau
MEM Watches

3 comments:

Jαnnαhツ said...

liciknya golongan yahudi. tanpa kita sedari mereka telah cuba melemahkan kita dengan sekecik2 ciptaan seperti jam dan juga sebesar2 cubaan dengan mind control melalui media.... a nice article

kuli lu said...

Assalamualaikum..

kuli lu said...

Assalamualaikum..kat mana nak order jam tu?

Post a Comment